header-photo-logo-ppm header-photo

Behandelingen


Eerste voetbehandeling
Als eerste wordt een anamnese afgenomen: uw persoonlijke gegevens zoals naam en adres, uw huisarts, medicijngebruik, allergieën. Verder is van belang om te weten of u diabetes of reuma patiënt bent.
Daarna vindt er een onderzoek van uw voeten plaats.
Vervolgens wordt begonnen met de (basis) pedicurebehandeling.
Aansluitend krijgt u een persoonlijk advies voor de (thuis-)behandeling en verzorging van uw voeten. 
 
Basis pedicurebehandeling (± 30-45 min.)
De basis pedicurebehandeling bestaat uit:
 • Het knippen en polijsten van de nagels
 • Behandelen van ingroeiende en/of verdikte nagels
 • Behandeling van schimmelnagels
 • Het schoonmaken en verzorgen van de nagelomgeving
 • Verwijderen van overtollig eelt en likdoorns
 • Behandelen van kloven
 • Korte voetmassage met een verzorgende voetencrème

Pedicurebehandeling diabetische voet (± 45 min.)
Diabetes mellitus is een veel voorkomende aandoening waarbij de hoeveelheid glucose in het bloed (de bloedsuikerspiegel) te hoog is. Diabetes kan leiden tot een aantal complicaties. Bijvoorbeeld stoornissen in de bloedvaten (angiopathie) en zenuwen (neuropathie) waardoor ernstige voetproblemen bij diabetes (diabetische voeten) kunnen ontstaan. Een goede voetverzorging kan dit helpen voorkomen.
Alleen al in Nederland zijn er ruim 600.000 mensen bekend met Diabetes mellitus. Jaarlijks komen daar ongeveer 70.000 patienten bij. Dit ziektebeeld kenmerkt zich door verschillende ongemakken, waaronder problemen met ogen en nieren, maar ook met de voeten.

Informatie over vergoedingen vindt u bij uw zorgverzekeraar, b.v. op de CZ-website.

Behandeling zoals Basis pedicure. 
Tijdens de behandeling voor diabetische/reumatische voet wordt er gebruik gemaakt van speciale apparatuur, materiaal en verzorgingsproducten geschikt voor diabetische voeten. Naast de voetbehandeling, geef ik u adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Bij de eerste behandeling zal een intake plaatsvinden. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld en krijgt u een persoonlijk advies.
Problemen kunnen vroegtijdig worden gesignaleerd en indien nodig kan ik u doorverwijzen naar de huisarts of podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt uw voeten en kijkt hoeveel en welke zorg uw voeten nodig hebben.

Voet- en onderbeenmassage
Heerlijk ontspannende massage met verwarmde olie. Na een pedicurebehandeling, maar ook als losse behandeling te boeken.

Voetreflexmassage
Voetreflexmassage is een ontspannende en effectieve massage. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Met voetreflexmassage worden blokkades in je lichaam opgeruimd en wordt de energiestroom weer op gang gebracht. Dit is inclusief een heerlijk ontspannende massage van voeten en onderbenen met verwarmde olie. Na een pedicurebehandeling, maar ook als losse behandeling te boeken.

Nagelreconstructie met LCN-gel (Wilde-Pedique) en Gelacy gelnagel
Veel mensen hebben last van beschadigde en/of schimmelnagels. Dit ziet er vaak minder aantrekkelijk uit. Deze nagels kunnen nu geheel of gedeeltelijk worden gecorrigeerd, zodat u weer met esthetisch mooie, goed verzorgde teennagels voor de dag kunt komen.

LCN-pedique is een éénfase gel die onder een UV lamp wordt uitgehard. Het product is elastisch en past zich aan de bewegingen van de nagel en voet tijdens het lopen aan, waardoor het niet als storend wordt ervaren. De gelnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij uw natuurlijke nagel. LCN-Pedique is er in verschillende kleuren; samen bepalen wij welke kleur gel het beste bij uw teennagel past. De LCN-gel bevat een wetenschappelijk geteste kiemdodende component (piroctone olamine) en het toegevoegde zilver kan door de anti-bacteriële werking voor een nog betere ondersteuning voor de genezing van de nagel zorgen.
Voor meer informatie vraag naar onze folder.

De LCN-gel kan uiteraard ook op gezonde nagels worden toegepast. De nagels krijgen dan een zachte naturel tint. De nagels kunnen ook in een kleur worden afgelakt. Altijd en overal mooi verzorgde voeten!


 
Lakken van teennagels
Met nagellak of met gellak voor een nog langer en mooier resultaat.
Tip: neem slippers of sandalen mee.
 
Wellness voetbehandeling (± 1 uur)
Laat u heerlijk verwennen en kom helemaal tot rust met een wellness voetbehandeling.
De behandeling bestaat uit:
 • een heerlijk voetenbad met badolie 
 • een pedicurebehandeling
 • een voet- en onderbeenmassage

Wellness voetbehandeling Plus (± 1,5 uur)
Of laat u nog uitgebreider verwennen met de Wellness voetbehandeling Plus.
Deze behandeling bestaat uit:
 • een heerlijk voetenbad met badolie 
 • hierna een scrubbehandeling van voeten en onderbenen
 • een pedicurebehandeling
 • een vochtinbrengend voetenmasker
 • en afsluitend een voet- en onderbeenmassage